Bietentocht 2021

terug naar overzicht

Zondag 17 oktober: verzamelen in Vluchthaven van Bruinisse

Maandag 18 oktober: van Bruinisse naar Yerseke

Het was een schemerige ochtend tijdens het palaver op de kade. Een prachtige zonsopkomst voorspelde een mooie zeildag met goede omstandigheden voor het zeilen. Even na half negen zijn de zeilen gehesen en de eerste schepen de de haven uitgevaren om koers te zetten naar Yerseke, geladen met 
bieten.

Dinsdag 19 oktober: van Yerseke via Colijnsplaat naar Zierikzee

Vanwege de weersverwachting is de route gewijzigd. Zierikzee en Colijnsplaat zijn vervallen. De route ging vanaf Yerseke via de Krammersluizen via het Volkerak naar Benedensas. Door de weersverwachting was namelijk de kans groot dat de Zeelandbrug op woensdag niet zal openen. 
Daardoor zouden een aantal deelnemers dan niet door de brug kunnen, om woensdag terug naar de Brabantse wateren te varen. Helaas heeft de zon plaats gemaakt voor wolken en mist. Ondanks de miezer was het een toch een mooie route. De schepen varen over de Oosterschelde, langs de Zeelandbrug. 
Via de krammersluizen wordt het Volkerak bereikt. De zon breekt door en het was toch nog heerlijk genieten op het water. 

Woensdag 20 oktober: van Zierikzee naar Benedensas (De Heen)

Er stond veel windm maar de meeste schepen hebben er tocht voor gekozen een traject te zeilen op het Volkerak. Sommigen kozen ervoor 
om niet te varen vandaag. In de haven was er tijd om bij te komen van de afgelopen dagen, voor onderhoud en te genieten van de mooie omgeving. Dit jaar werden er op een aantal schepen weer pannekoeken gebakken in verband met de extra opdracht: bak de mooiste pannekoeken!

Donderdag 21 oktober: van Benedensas naar Steenbergen

De schepen vertrekken richting Steenbergen en passeren de sluis bij Benedensas. De wind neemt in kracht af en de schepen varen richting Steenbergen. Het jagen met de trekpaarden is wel mogelijk. Er zijn minder paarden dan gebruikelijk vanwege het slechte weer. De paarden en begeleiders die er wel zijn trotseren wind en de buien. Het was een fantastisch gezicht om de paarden aan het werk te zien. 
In de loop van de middag komen de schepen aan in Steenbergen. 

Winnaars

Bietenbel

1 De Blijde Aankomst
2 Eben Haezer
3 Pieternella

Beurtbord (snelste zeiler)

1 Pieternella
2 Willy
3 Trouwe Hulp

Thema - De Blijde Aankomst

Gouden Peeënspa (Bietenkeuring)

1 Eben Haezer
2 Hoop op Welvaart
3 De Blijde Aankomst

Kiek van de Week - Immetje

Heel Holland Bakt - Willy